Omgeving

Zowel in en om onze boerderij kunt u zich prima vermaken. Lekker lui met een boek in de tuin of bij het zwembad of actief bezig zijn met b.v fietsen of wandelen. 

 

RONDJE HAUTE SAÔNE

kijk verder op deze pagina

 

Hier vindt u nog rust en ruimte

Corravillers is een klein dorp van ongeveer 200 inwoners en ligt op ca 500 meter hoogte, ingesloten tussen het "Pays des mille etangs" www.les1000etangs.com het land van de duizend meren en het "Parc regional des ballons des Vosges" het natuurpark van de Vogezen.

 

Corravillers

Het is een mooie uitvalsbasis naar diverse drukkere steden en gebieden zoals de Elzas aan de ene kant en steden zoals Belfort, Besançon en Nancy aan de andere kant.

 

Steden

Steden die de moeite waars zijn om te bezoeken, zijn oa Belfort, Vesoul, Nancy, Besançon Gerardmer.

 

 

Musea

Er is een grote diversiteit aan musea die u zal verrassen; het openluchtmuseum la Montagne in Chateau Lambert, het automuseum maar ook het treinmuseum, beide in de stad Mulhouse. Of het Peugeotmuseum in Sochaux met niet alleen maar auto's ,het museum voor moderne kunst in Belfort of Nancy, het prentenmuseum in Epinal en nog veel meer.

 

Bezienswaardigheden

Als bezienswaardigheden noemen we even de wereld beroemde kapel van Corbusier in Ronchamp of het impossante citadel van Besancon, het fort van Belfort of de wijnroute met lieflijke dorpjes van de Elzas.

 

 

Thermaalbaden

En mocht het weer een keer niet mee zitten dan zijn er ook nog de thermaalbaden in mooie oude plaatsen zoals Luxieul les Bains en Plombieres les Bains voor een relaxt dagje uit.

 

Wandelaars

Een ideaal gebied om eindeloos te wandelen, de GR7 passeert ons op zo'n drie kilometer en onze boerderij ligt direkt aan het wandelpad "Sentier des ducs" een meerdaagse wandeltocht door de regio, maar wij hebben ook beschrijvingen van diverse wandelingen in de omgeving varierend van een half uur tot wel 6 uur.

 

 

RONDJE HAUTE SAÔNE

 

Samen met onze  collega’s Mirjam en Tim, van La Tourelle en Jenny en Eric van A-Rigaud  organiseren we een ‘Rondje Haute- Saône. 
Zo kun je al wandelend en/of fietsend uitgebreid kennismaken met deze verrassend mooie streek.
De accommodaties liggen ongeveer een uur rijden van elkaar, wandel- en fietsroutes liggen voor je klaar. Wil je op één of meerdere plekken langer verblijven  dan kan dat natuurlijk ook.

  

 


 

Programma arrangement ‘Rondje Haute-Saône

  • Dag 1 aankomst, voor diner bij B&B naar keuze
  • Dag 2 en 3 kies je een mooie route in de buurt
  • Dag 4 vertrek je na het ontbijt naar het volgende adres
  • Dag 5 en 6 maak je weer 2 mooie wandel of fiets routes
  • Dag 7 en 8 ga je door naar het laatste adres om van daaruit de omgeving te verkennen
  • Dag 9 vertrek na het ontbijt


 

 

Wat kost het :

Kosten van dit arrangement
€ 652,50 per persoon
minimaal 2 personen
9 overnachtingen
inclusief ontbijt & diner,
verblijf op kamers met eigen sanitair

 

 

 

 

 

Fietsers

Voor fietsers zijn er diverse colletjes te bedwingen, maar er is ook voor de minder getrainde fietser een prachtige vlakke fietsroute over het voormalige spoorlijntje van le Thillot. www.lavoieverte.com.

 

Skaters, mountainbikers

De "voie verte" is ook zeer geschikt voor skaters.

Mountainbikers komen in onze bossen ook volop aan hun trekken op de diverse gemarkeerde paden.

 

Golfers

Ook voor de golfer zijn er mooie golfbanen in onder andere Luxieul Bellevue en Epinal.

 

Motorrijders

De motorrijders onder u kunnen hun hart ophalen met schitterende tochten door zowel de Vogezen met zijn prachtige "ballons" als door de Haute-Saône en genieten van de super goede wegen en spectaculaire bochten.

 

Winter

Ook de winterdag biedt veel voor de sportieve vakantieganger, in onze omgeving zijn vele loipes uitgezet om te langlaufen, ski de fond op z’n frans, mooie wandeltochten zijn te maken met raquetten, stoere sneeuwschoenen. Maar ook voor de skier en snowboarder zijn er genoeg pistes om bv een lang weekend hier door te brengen, la Bresse, een goede wintersportplaats, ligt op dertig km van Corravillers.

 

 

 

Contact

 

 

Reserveren